Папа Римський зачислив до лику святих свідків “дива у Фатімі”

Папа Римський Франциск, який прибув напередодні в португальське місто Фатіма, оголосив про канонізацію двох дітей-пастушків – Франсишку (1908 – 1919 роки) і Жасінти (1910 – 1920 роки), які у 1917 році стали свідкам яви Божої Матері, повідомляє BBC.

“Ми оголошуємо блаженних Франсишку Марту і Жасінту Марту святими, і ми вносимо їх у список святих, повідомляємо, що вони повинні шануватися Церквою”, – заявив понтифік.

Його словами були зустрінуті оплесками багатьох тисяч католиків, які зібралися, щоб особисто побачити обряд канонізації в ході меси.

Зазначимо, понтифік прибув до Фатіми на вертольоті з Лісабона і ввечері в п’ятницю здійснив поїздку по місту на своєму папамобілі.

Цього ж дня під час вігілії (всенічного бдіння) в каплиці, побудованій, як вважається, на місці яви Діви Марії, понтифік говорив про необхідність гармонії між усіма людьми і застерігав від воєн, які “розривають світ на частини”.

За твердженнями римсько-католицької церкви, 13 травня 1917 року поблизу Фатіми дітям-пастухам – Франсишку і Жасінті, а також їх кузині Лусії з’явилася Богородиця. Вона нібито розповіла їм про майбутню революції в Росії, про закінчення Першої світової війни, про Другу світову війну, а також про замах на Папу Римського.

Франсішка і Жасінта померли в 1918 році під час епідемії іспанки, що вразила тоді Європу.

Обряд зарахування Франсішки і Жасінти до лику блаженних (беатифікація), який передує канонізації, відбувся в 2000 році при папі Іванові Павлові II. Беатифікація Лусії дос Сантош, яка записала так звані “три таємниці Фатіми”, почалася після її смерті в 2005 році і поки що не завершилася.

Читайте також  Турчинов розповів, як Януковичу вдалося втекти від Авакова

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -