Курс долара зовсім скоро здивує

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. І скоро вона може зрости до рекордного курсу. Аналітики прогнозують, що в період з 27 червня по 3 липня, повертається “приціл” до 40 грн/$.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на “Сьогодні”.

“Тема останнього тижня – майбутня відв’язка фіксованого курсу валюти. На тлі цієї новини в кінці червня-початку липня ми можемо чекати на підвищення попиту на долари і євро з боку населення, що підштовхне курс валюти на чорному ринку до 40 гривень. Очікування події для нашого населення набагато більш значуща подія, ніж фактичне прийняття рішення.

Якщо ми чекаємо плаваючий курс долара в країні, готуємося до девальвації гривні і зростання цін на бензин, газ і продукти харчування, то почнемо купувати іноземну валюту, щоб хоч якось компенсувати майбутні втрати своїх грошових накопичень”, – розповів аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максим Орищак.

За його словами, НБУ та інші банки розглядають ризик майбутнього падіння гривні, тому можуть ввести обмеження на обмін валюти, щоб не зазнати збитків в результаті курсового стрибка. Тобто спекулянтам намагатимуться обрізати можливість отримати прибуток, пояснив він.

Читайте також  “Ціна молодості українця – 12 злотих на годину”, – Андрухович про заробітчан

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело