Сиділа на порозі будинку та читала книжку: на Харківщині росіяни вбили 8-річну дівчинку

Сиділа на порозі будинку та читала книжку: на Харківщині росіяни вбили 8-річну дівчинку

Російські війська продовжують обстрілювати Харківщину. 21 червня під час обстрілу села Безруки Дергачівського району загинула 8-річна дівчинка Маргарита Гапоненко. Її тітка в тяжкому стані у лікарні, за її життя борються лікарі.

Читала книжку
Трагедія в селі Безруки Дергачівського району Харківської області сталася вдень 21 червня. 8-річна Маргарита Гапоненко сиділа на порозі будинку й читала книжку. Її тітка Юлія Корецька розвішувала білизну у дворі.

“Як розповідають сусіди сім’ї, мама Людмила кликала Риту додому. Але вона відповіла: “Чекатиму на тебе тут, щоб прочитати тобі книжку”. І в цей час у двір їхнього будинку прилетіла касетна бомба. Риточка загинула, а Юля у важкому стані, зараз вона в лікарні”, – розповіла знайома сім’ї.

Це село давно перебуває під російським обстрілом. Воно розташоване всього за 12 кілометрів від кордону з Росією, Білгородською областю. І звідти часто летять снаряди по будинках мирних українців.

Ворогу все одно куди стріляти. Того ж дня в іншому селі Уди загинули одразу троє мирних жителів.

Дівчинка перейшла до третього класу
Загибла Маргарита цього року закінчила 2-й клас і перейшла до 3-го. Знайомі розмістили відео, де дівчинка виступає та співає пісеньку в школі.

Рита дуже любила співати, в неї були здібності до співу і їй це дуже подобалося.

У Маргарити залишилася мати, батько дівчинки помер. Вони жили в одному будинку з тіткою – сестрою мами Юлією, яка серйозно постраждала від вибуху. У селі також мешкає брат мами.

До війни мати дівчинки працювала на місцевому заводі. Нині завод стоїть. Самі Безруки давно спорожніли, багато жителів евакуювалися доки ще була така можливість. У селі залишилися лише старі люди. Чому родина не поїхала, сусіди не знають, може, вважали, що пересидять, а потім уже було пізно.

Читайте також  В Італії в аварії трагічно загинула заробітчанка з Прикарпаття (фото)

Маленьку Маргариту поховали в середу, 22 червня. Сім’я просить допомоги на лікування постраждалої Юлії. Допомогти можна, переказавши гроші на картку 5168745108079846 Корецька Людмила. У розділі “Призначення” пишіть “Допомога”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело