Путін не зміг обдурити росіян: Росія летить у прірву, буде гірше, ніж в СРСР

Путін не зміг обдурити росіян: Росія летить у прірву, буде гірше, ніж в СРСР

Російський президент-агресор всіляко переконував громадян у тому, що РФ впоралася з санкціями, але насправді все не так.

На недавньому Петербурзькому міжнародному економічному форумі бункерний президент Путін розпинався перед аудиторією з приводу того, що Росія успішно справляється із західними санкціями і що, насправді, проблеми виникли у Заходу, а не у Росії.

Але вже навіть самі росіяни розуміють, що вторгненням в Україну Путін загнав РФ в круте піке – економіка тріщить по швах, країна з колосальною швидкістю летить у прірву.

Як повідомляє Оглядач, голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і державного будівництва Андрій Клішас заявив, що “програма імпортозаміщення повністю провалилася”. З цим погоджується економіст, професор МДУ Наталія Зубаревич. Замінити що-небудь на даний момент в принципі неможливо.

Вона зазначила, що автомобільна промисловість, серед іншого, сильно залежить від імпорту. Було куплено іноземне обладнання, але тепер його важко обслуговувати. Вона зазначила, що навіть в її місцевій перукарні не було фарб для волосся, тому що імпорт заборонений. “Російська економіка дуже тісно інтегрована в глобальний світ”, – сказала вона.

У звіті Вищої школи економіки “нові контури промислової політики” зазначається, що ключові галузі промисловості критично залежать від імпорту з ЄС і США. Автори відзначають, що на пошук альтернатив підуть роки, і це можливо не в кожному секторі. Наприклад, частка імпортних комплектуючих в обробній промисловості досягає 46%, а в деяких галузях перевищує половину.

Чи не краще йде справа і в фармацевтичній промисловості. Частка імпортних ліків в 2021 році склала 67%. При цьому, за даними ЗМІ, навіть для так званих російських препаратів компоненти і виробниче обладнання в основному закуповуються за кордоном. За словами Наталії Зубаревич, 80-85% сировини, з якої виробляються російські ліки, імпортується.

Читайте також  Заступиться Захід і буде "класична Третя світова": Клімкін розповів, чого чекати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело