путін розлютований: політолог повідомив, що кремль вирує через Токаєва

У росії обурені образливими, на їх думку, заявами Токаєва під час форуму ПМЕФ

Після низки неприємних для кривавого російського лідера заяв, які під час чергового економічного форуму у Санкт-Петербурзі (ПМЕФ) зробив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаев, путін прийняв рішення призупинити експорт нафти з республіки. Проте, на цьому розлючений і ображений російський диктатор вирішив не зупинятися та вже роздав своїм поплічникам накази “готувати подарунки Токаєву”.

Про це у понеділок, 20 червня, повідомив історик та політолог Валерій Соловей, відомий у мережі своїми нібито інсайдами з кремля. Він відмітив, що після виступу Токаєва на ПМЕФ, усі вихідні президент рф володимир путін провів з ім’ям президента Казахстану на вустах. Він обговорював із співрозмовниками образливі для нього заяви, зроблені Токаєвим і намагався зрозуміти, чим він заслужив “такі приниження” від гостя.

“Основний докір путін посилав саме у бік “східного походження” президента Казахстану, де на думку самого лідера рф гість має шанувати традиції та не допускати висловлювань, які принижують господаря”, — написав Соловей.

За його словами, все могло б закінчитися порожніми розмовами, проте міцну образу путіна одразу “підхопили” його поплічники та підлили масла у вогонь, підтримавши тему помсти. Після чого президент росії дав розпорядження секретареві ради безпеки рф миколі патрушеву готувати “подарунки” Токаєву.

“Поки нічого серйозного і конкретного не сформульовано, але розпорядження в найближчому майбутньому точно стосуватиметься північних територій Казахстану, саме так було зрозуміло основний напрямок. Плюс варто бути пильними громадянам Казахстану, які знаходяться на території росії, а також бізнесу з казахськими інвестиціями, чітких розпоряджень ще немає, але пропозиції від компетентних товаришів з оточення президента надходять”, — пояснив політолог.

Читайте також  "Буде жахлива кількість смертей": у Bloomberg дали похмурий прогноз про закінчення війни в Україні

Варто додати, що у Казахстані вже встигли відреагувати на рішення росії призупинити експорт нафти із республіки. Зокрема, влада країни заблокувала на своїй території 1700 вагонів з вугіллям, яке транзитом доставлялося до російської федерації. Причину такого кроку аргументували ти, що дотримуються антиросійських санкцій, запроваджених Євросоюзом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело