Озброїти українців для охорони своїх квартир: у МВС зробили заяву

Озброїти українців для охорони своїх квартир: у МВС зробили заяву

Таку позицію озвучив глава МВС Денис Монастирський, підкресливши, що українці вже пройшли тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого.

Кожен громадянин України повинен мати зброю, щоб бути в змозі захистити свій власний будинок.

Як повідомляє УП, про це Монастирський заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, 24 лютого, коли почалося вторгнення Росії в мирну Україну, видавалась зброя і багато українців показали, що можуть нею володіти, захищаючи країну від ворога.

“Насправді наші громадяни отримали тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого. Були роздані десятки тисяч одиниць зброї у великих містах. І це був величезний виклик для всіх нас. Думали, яким чином буде використана ця зброя: чи не буде вона використана проти українців, проти України, але сьогодні ми наближаємося до сотого Дня опору (російської збройної агресії- ред.), і можемо сказати, що цей іспит пройдено.

Сьогодні більшість власників зброї перебувають на фронті, захищають нашу державу в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Оборот зброї повинен бути врегульований на рівні закону. Моя особиста позиція – для захисту власного будинку в українця має бути зброя”, – заявив Монастирський.

Раніше в додатку “Дія” пройшло онлайн-опитування громадян щодо обігу вогнепальної зброї серед цивільного населення. Воно тривало з 25 травня по 1 червня, і всього проголосувало понад 1 700 000 громадян України. 59% опитаних висловилися за вільний обіг вогнепальної зброї серед цивільних осіб для особистого захисту.

Читайте також  В Україну йдуть морози, зливи з грозами та субтропічне потепління. Синоптик дав прогноз до кінця тижня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело