Готуємося до перемоги: ЗСУ вибили російські війська з понад 20 населених пунктів

Російські війська продовжують терпіти невдачі і несуть історичні втрати. Незабаром росіян відправлять назад додому. Кого в чорних мішках або трунах, а кого – в інвалідних візках

Українські захисники продовжують звільняти територію України від “колорадських жуків” у вигляді путінських загарбник, які вторглися в мирну Україну 24 лютого.

Російські окупанти починають бігти до своїх кордонів, як очманілі комахи. Вони вже не можуть справлятися з натиском ЗСУ.

Про звільнення більш, ніж 20 населених пунктів Херсонської області в ефірі національного телемарафону заявив голова Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Лагута.

“З боку Дніпропетровської області понад 20 населених пунктів звільнені, і наші доблесні Збройні сили йдуть поступово вперед і вперед, і звільняють Херсонщину”, – сказав Лагута, якого цитує Громадське.

Він підкреслив, що з Херсонської області виїхали близько 50% населення. За словами глави ОВА, жителі зараз не виходять на мітинги, оскільки окупанти розганяють людей, стріляючи бойовими патронами в повітря, гумовими кулями в цивільних і закидаючи людей світло-шумовими гранатами.

“Звичайно, неможливо голими руками жінок, які брали з собою дітей, боротися з бронетехнікою і зброєю. Тому, коли окупанти буквально розстрілювали мирні демонстрації гумовими кулями, а наступного ранку заарештовували і допитували найактивніших, люди перестали виходити на мітинги, думаючи про свою безпеку. Але це не означає, що люди змирилися”, — резюмував Лагута.

Нагадаємо, Американський інститут вивчення війни (ISW) раніше повідомляв, що Херсонська область є критично важливою територією, тому що це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра.

Якщо Росія зможе зберегти сильний плацдарм в Херсонській області, коли бойові дії припиняться, у неї буде дуже сильна позиція, з якої можна буде почати вторгнення в майбутньому. Але коли Україна звільнить Херсонську область, вона буде набагато сильніше, щоб захистити себе від майбутнього нападу Росії.

Читайте також  "Успішний час для повернення територій": астролог назвала період війни, який буде найспекотнішим для росії

Цей стратегічний розрахунок в принципі повинен привести до того, що Росія виділить достатню бойову міць для утримання Херсонщини. Але президент Росії Володимир Путін вирішив зосередити всі сили і ресурси, які можна зібрати, в спробі захопити Донбас, що принесе йому в основному символічні вигоди.

Як пише ISW, успішні українські контрнаступи в Херсонській області свідчать про те, що українське командування усвідомлює ці реалії і використовує вразливі місця, створені рішеннями Путіна.

Американський інститут зазначає, що керівництву України довелося зробити неймовірно важкий вибір у цій війні, і в цілому воно зробило правильний вибір: рішення українського командування не виділяти більше ресурсів на порятунок Сєвєродонецька, і рішення відходити було стратегічно обґрунтованим, хоча і болючим.

Отже, в України все ще є хороші шанси зупинити, а потім звести нанівець досягнення Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело