Путін це не переживе: Україна знову стане ядерною державою

Путін це не переживе: Україна знову стане ядерною державою

Прогнозами поділився російський політичний діяч, юрист і журналіст Марк Фейгін.

За його словами, Київ незабаром через вторгнення Росії зможе претендувати на повноцінний статус України, як ядерної держави. Це може статися в контексті вступу країни в НАТО або в окремому, самостійному сценарії.

Про такий розвиток подій Марк Фейгін розповів в ефірі проекту FREEДОМ на каналі”Україна 24″.

“З Україною у Росії просто йде війна. Обговорювати нейтральний статус, якого вже не буде – немає сенсу. Україна не буде демілітаризована, вона не буде нейтральною. Це просто вже більше неможливо ніколи. Більш того, Україна буде ще сильніше мілітаризована. Я вважаю, рано чи пізно, може бути не завтра, Україна знайде ядерний статус. Чи то вона в НАТО розмістить ці ракети, чи то сама якось цей статус змінить”, – зазначив російський юрист, якого цитує Сегодня.

На думку Фейгіна, через агресію Москви світ зрушився в бік нової гонки озброєння.

“Світ зрушився в той бік, що країни такого масштабу як Україна не залишаться осторонь від будь-яких геополітичних і геостратегічних процесів, пов’язаних в тому числі з поширенням ядерної зброї. Це вже неможливо. У Росії цього не розуміють, а на Заході є, хто розумніший, вони будують ці плани далі”, – зазначив Фейгін.

Тим часом, секретар РНБО Олександр Данилов раніше заявляв, що відновлення ядерного статусу України в сучасних умовах майже неможливо. Щоправда, він обмовився щодо “майже”.

“Це дуже складно і в сучасних умовах це майже неможливо. Ми можемо мріяти про це, можемо говорити, але є технологічні процеси. Треба дивитися, як буде розвиватися світ. Після цієї війни світ буде зовсім іншим, буде по-іншому розвиватися. Будуть створюватися нові союзи, нові фундаментальні речі, нова система безпеки. І нам головне-брати участь у створенні цієї нової системи безпеки і бути повноправними учасниками цього процесу”, – заявив Данилов.

Читайте також  Нардеп пояснив, чого точно не буде у законопроєкті про мобілізацію

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело