Мама не перерізала дитині пуповину з плацентою 5 днів, і ось що сталося

Уявіть, що ви сидите за столом з чоловіком, 4-річною донькою та новонародженою дитиною, тримаючи на плечі сумку з його плацентою. Саме так робила Клара Риба, мама-новатор з Квінсленда.

Після народження другої дитини австралійка вирішила не перерізати пуповину з плацентою, а забрати все це додому. Такі пологи називаються лотосові і останнім часом стають все більш популярними.

Цілих 5 днів вся сім’я спала з новонародженим Люком і його плацентою. Після цього вона відпала природним чином. «Я народжувала вдома, тому я хотіла, щоб незаймана природа пологів так і продовжилася. Я завжди відчувала, що повинна зробити це якомога обережніше, і я дозволила, щоб все було природно і без втручань », – поділилася Клара.

У лотосів пологів (без перерізання пуповини) є багато переваг: деякі вважають це корисним для здоров’я дитини, інші – для зв’язку між матір’ю і малюком. Зазвичай плацента відсихає і відпадає протягом 5-9 днів. «Я хотіла віддати належне плаценті, тому що вона зробила так багато для дитини», – сказала Клара. Але реальність трохи відрізнялася від очікувань. Люк народився в самий жаркий період в Австралії, і вже зовсім скоро плацента початку смердіти. Батьки присипали її пахучими травами, пакували в пакет для одягу, але все одно все більше мріяли про те, щоб все ж відрізати її. + Проте, сім’я витримала 5 днів, після чого ще довго провітрювала будинок і змивала з себе бридкий запах.

Читайте також  46-річна Наомі Кемпбелл засвітила оголені груди у відвертій фотосесії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -