Путін відмовився від гарантій безпеки для України. Гучна заява

Путін відмовився від гарантій безпеки для України. Гучна заява

Російський президент наполягає на тому, щоб було вирішено питання щодо Криму і Донбасу.

За словами Путіна, про надання Україні гарантій безпеки з боку Росії не може бути й мови до тих пір, поки не буде вирішено питання по територіях Криму і Донбасу.

Як повідомляє Українська правда, про це російський президент заявив на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гуттерішем.

Путін зазначив, що спочатку на переговорах у Стамбулі нібито вдалося домогтися “прориву”, але потім, після звірств російських військ у Бучі, українська сторона змінила свою позицію. При цьому, Путін запевнив генсека ООН в тому, що насправді російські військові не мають ніякого відношення до Бучанської трагедії.

“Вони (представники України – ред.) відійшли від своїх колишніх намірів винести за дужки питань гарантій безпеки території Криму, Севастополя і республік Донбасу. Вони просто від цього відмовилися. І в своєму проекті угоди з цього приводу, нам представленому, просто вказали в двох статтях, що ці питання повинні вирішуватися на зустрічі глав держав”, – заявив Путін.

За його словами, в такій ситуації говорити про гарантії безпеки для України немає сенсу.

“Для нас зрозуміло, що, якщо ми віднесемо ці питання на рівень глав держав, не вирішивши їх попередньо хоча б в рамках проекту угоди, ніколи вирішені і не будуть. У цьому випадку підписуватися під гарантіями безпеки, не вирішивши питання територіального характеру щодо Криму, Севастополя і республік Донбасу, ми просто не можемо”, – резюмував він.

Читайте також  У Москві назвали умову зустрічі Путіна із Зеленським

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело