В Україні запускають 5G: де і коли запрацюють перші вишки

Технологія 5G буде вперше запущена на території України вже в кінці жовтня. Відбудеться це за підтримки компаній Huawei і Vodafone Ukraine на території інноваційного парку UNIT. City у Києві.


За словами представників Huawei, на сьогоднішній день українські мобільні оператори не бачать можливостей монетизації 5G-технології. На їхню думку, найперспективніша галузь для впровадження 5G в Україні – це агросфера.

Першими доступ до 5G отримають IT-компанії, резиденти UNIT.City. Для них працюватимуть спеціальні сім-карти та сумісні з 5G термінали. Смуга радіочастот передачі / прийому базової станції – 3700-3800 МГц (TDD), ширина каналу – 100 МГц.

Як відомо, у 2020 році українці зареєстрували і підтримали петицію з вимогою “заборонити використання 5G через вкрай негативного його впливу на здоров’я”. Петиція набрала 25638 голосів з 25000 необхідних для її розгляду. Однак в Офісі президента України відхилили вимоги, і президент подякував активістам “за активну громадянську позицію”, але зазначив, що 5G не несе шкоди здоров’ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Запуск 5G в Україні стане поштовхом для розвитку цілого напряму індустрій. Йдеться не лише про телекомунікації, а й про всі області, де потрібний надшвидкий обмін даними – видобуток копалин, товарні і пасажирські перевезення, охорону здоров’я, житлово-комунальне господарство, тощо. Участь в цьому процесі бере шведська компанія Ericsson, яка вже реалізує кілька інноваційних та освітніх проектів в Україні, зокрема, відкриття першого 5G демо-центру і запуск телекомунікаційних лабораторій в Києві і Харкові.

Читайте також  Apple винагородить підлітка, який виявив уразливість в FaceTime

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело