“Путін піде на всі гидоти, окрім військового вторгнення” – Піонтковський

Для класичного вторгнення та окупації України у Кремля недостатньо засобів. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua сказав російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

“Тієї кількості військ, що є навколо кордонів з Україною, недостатньо (за західними оцінками, Росія сконцентрувала біля кордонів України вже близько 130 тис. військових. -Gazeta.ua). Для того, щоб окупувати країну, потрібен мільйон військ. Стільки Путін не має. До того ж зрозуміло, який опір це спричинить з боку України. Про це пишуть навіть військові експерти, які зовсім не ваші друзі”, – зазначив він.

Російський президент це зрозумів, але однаково дотримуватиметься підступних методів, вважає публіцист.

“Будуть обстріли, ракетні обстріли, якась морська блокада. Він піде на всі гидоти, окрім військового вторгнення та спроби окупувати всю Україну. Далі дивитиметься за обставинами”, – додав Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія буде загрозою для України навіть після смерті Путіна – американський капітан Гаррі Табах

За його словами, українська армія зможе дати гідну відсіч агресору.

“Буде опір від армії, українського суспільства та з допомогою Заходу. Але вони ніколи не посилатимуть свої війська. До речі, саме тому Україну й не приймають до НАТО. А не тому, що вона не виконала якихось критеріїв. На Заході просто бояться відверто визнати, що вони не можуть, їхнє суспільство не дозволить посилати своїх солдатів помирати в Україні. Про яку, до речі, мало хто чув в американській глибинці. Але всю іншу допомогу Захід надаватиме й надає. У Путіна безнадійне становище. Але він завдасть багато болю та страждань українському та російському народу. Кінцем цієї авантюри буде падіння його режиму”, – додав він.

Серед українців зросла готовність чинити опір у разі вторгнення російської армії на територію України. Боротися з окупантами готові 57,5% опитаних громадян, йдеться в результатах опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Читайте також  Кабмін звільнив главу Держмитниці Нефьодова і главу ДФС Верланова

У грудні 2021 року готовність чинити опір росіянам висловили 50,2% опитаних.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело