У МОЗ зробили заяву стосовно повного локдауну в країні через “Омікрон”

У МОЗ зробили заяву стосовно повного локдауну в країні через “Омікрон”

У пресслужбі Міністерства охорони здоров’я дали офіційну відповідь стосовно того, чи буде в Україні введено повний локдаун через масове поширення штаму “Омікрон”.

10 лютого в пресслужбі заявили, що локдауну в країні – не буде. Як доказ цього факту, навели приклад прямої мови від міністра МОЗ Віктора Ляшка:

“Зараз зростає кількість випадків, але не госпіталізацій. Тому локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає “червону” зону”, – розповів Віктор Ляшко.

Міністр підкреслив, що зараз в Україні є достатня кількість вакцини для двох щеплень та бустерної зони, завдяки вакцинації перебіг коронавірусу у більшості хворих є значно легшим, тож немає сенсу закривати всю країну на локдаун.
Більше того, за його словами, якщо рівень вакцинації населення України від коронавірусної хвороби досягне хоча б 70%, то в країні можуть скасувати навіть діючий “адаптивний карантин” та всі карантинні обмеженя.

Читайте також  "Омікрон" у дітей маскується під кишкові розлади та атакує найменших: коли не варто зволікати з викликом "швидкої"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело