Яке завтра, 11 лютого, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

11 лютого 2022 року – п’ятниця. Цього дня в Україні своє професійне свято святкують працівники РАЦСу, а ще 11 лютого День жінок і дівчаток в науці, Всесвітній день хворого, День білої сорочки та Європейський день служби екстреного виклику 112. В православному календарі перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця. В народі 11 лютого називають “Лаврентіїв день”.

До Нового року залишилось 323 дні.

Яке завтра свято в Україні і світі

11 лютого в Україні святкують День працівників органів РАГСу (РАЦСу). Кабінет міністрів України погодив указ президента України про встановлення цього професійного свята 2022 року. У працівників РАГСу досить важка робота, адже вони допомагають змінювати громадянство, оформлювати усиновлення, смерть чи народження, а ще саме вони проводять церемонію одруження.

Їхня праця важка в емоційному та психологічному плані, адже діяльність працівників органів РАЦСу не завжди пов’язана з позитивними моментами в житті людини. Також вони несуть велику відповідальність, а тому повинні відрізнятися такими якостями, як сконцентрованість, уважність, терпеливість. Раніше існувало неофіційне свято працівників органів РАГСу, яке святкували 18 грудня.

Не забудьте привітати своїх друзів, рідних чи знайомих з їхнім професійним святом. А зробити це можна такою чудовою листівкою:

11 лютого організовують міжнародний соціальний захід Всесвітній день хворого. Заснували подію ще 1992 року, а ініціатором її затвердження став Папа Іван Павло II. День для цього підібрали особливий. Існує легенда, що саме 11 лютого в місті Лурд народилася Богоматір. Свята Діва відома своїми зціленнями хворих людей. Головна мета події – привернути увагу соціуму, політиків та медиків до проблем хворих по усьому світі. Тому влаштовуються різноманітні акції та проводяться семінари на тему здоров’я.

Читайте також  В уряді підрахували, коли українці отримуватимуть мінімалку 6200

11 лютого у світі святкують Міжнародний день жінок і дівчаток в науці. З давніх часів відомі жінки, які займалися наукою та були добре освіченими для свого часу. Більшість із них тоді присвячували життя гуманітарним сферам, філософії та медицині. Потрібно розуміти, що завдяки жінкам у світі з’явилося чимало важливих винаходів. Нині вони складають не менше третини всіх науковців планети. Саме тому за ініціативи ООН було створено це чудове свято.

Цікавий факт: однією з перших жінок, які залишили в науці помітний слід, стала Гіпатія Александрійська. Вона жила в IV-V століттях та займалася астрономією, математикою. Гіпатія вважається винахідницею багатьох винаходів, зокрема, дистилятор та астролябію (кутовимірювальний прилад, яким до XVIII століття користувались для визначення широти i довготи). Значним є і її внесок в геометрію та алгебру.

А ще 11 лютого Європейський день служби екстреного виклику 112. Цей номер ввели в використання 1991 року. А 2009 року був підписаний договір про впровадження дня, який би популяризував інформацію про можливість екстреного виклику. Для святкування урочистості Європейський парламент обрав 11 лютого (тобто 11/2).

Також 11 лютого святкують цікаве свято – День білої сорочки. Вперше його відсвяткували ще далекого 1937 року. Тоді 11 лютого працівники компанії General Motors організували страйк, адже їм не подобалися умови праці. Для демонстрації протесту працівники одягли білі сорочки, які стали символом незгоди з несправедливою оплатою праці.

Які завтра свята ще в світі:

День “Забирайся зі своєю гітарою”;
Вестмінстерська виставка собак;
День “Не плач за озлитим молоку”;
День винахідників у США;
День для друзів.
Яке завтра, 11 лютого, церковне свято

11 лютого в церковному календарі – перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця. Коли священномученика Ігнатія розтерзали дикі звірі в Римі за наказом жорстокого імператора Траяна (107 рік), його кістки зібрали ревні християни та зберегли.

Читайте також  Вознесіння Господнє: що обов'язково потрібно зробити у цей світлий день

108 року останки були перенесені в передмістя Антіохії, а 438 року в саме місто Антіохію. Коли його взяли перси 540 року (за іншими джерелами 637 року), мощі священномученика повернули до Рима. Вони зберігалися в храмі священномученика папи Климента.

Саме священномучеником Ігнатієм були введені антифони (почерговий спів двох хорів), які стали дуже популярними під час богослужінь.

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело