Є три версії: у ДБР розповіли про розслідування справи з розстрілу Рябчуком товаришів по службі в Дніпрі

Державне бюро розслідувань розглядає три версії трагедії на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Основна з них – вчинення підозрюваним Артемієм Рябчуком злочину через нестатутні відносини.

Є три версії: у ДБР розповіли про розслідування справи з розстрілу Рябчуком товаришів по службі в Дніпрі

Про це розповів директор ДБР Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, повідомила пресслужба бюро. Крім того, розслідуються версії психічного захворювання підозрюваного та його співпраця з іноземними спецслужбами.

У ДБР розповіли про розслідування справи Рябчука

Зазначається, що останню, метою якої могла бути дискредитація системи правоохоронних органів в Україні, дестабілізація правопорядку в країнітощо, перевіряє управління СБУ в Дніпропетровській області. Зокрема, наразі встановлено, що у 2019 році Рябчук побував на території Російської Федерації, де проів два тижні.

Сухачов нагадав, що Рябчука звинувачують за низкою статей:

  • навмисне вбивство двох або більше осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ);
  • дезертирство зі зброєю (ч. 3 ст. 408 ККУ);
  • викрадення військовослужбовцем зброї та бойових припасів в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 ККУ);
  • бездіяльність військової влади в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 426 ККУ);
  • недбале ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 ККУ).

Повідомляється, що у місцях його тримання до підозрюваного застосовано заходи посиленої безпеки.

Під час допиту Рябчук розповів, що вчинив злочин через позастатутні відносини у частині, де він служив. За словами підозрюваного, це виражалося в зневажливому ставленні з боку військовослужбовців, примус старослужбовців до прибирання приміщень під час відпочинку, що призводило до виснаження організму. Водночас застосування до нього будь-якого фізичного насильства з боку інших військовослужбовців та командирів Рябчук спростував.

Наразі правоохоронці проводять весь комплекс оперативно-слідчих заходів: призначено 24 різних експертизи, у якості свідків допитано 29 осіб тощо.

Зазначимо, на опублікованому відео з допиту Рябчук розповів, що довгий час відчував злість і несправедливість – втомився терпіти.

“Жахливий до цього був стан, настрій: агресія, несправедливість. Я просто терпів за ними, терпів, терпів і…” – розповідав підозрюваний.

– Втомився терпіти?

– Так, – зізнався солдат.

Читайте також  Спливли раптові версії смерті українки в Італії: сиротами залишилися троє дітей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело