“Який удар підготував вірус вакцинованим, вчені назвали симптоми і патології”: медики про штам “Омікрон”

“Який удар підготував вірус вакцинованим, вчені назвали симптоми і патології”: медики про штам “Омікрон”

Медики і науковці провели порівняння впливу штаму “Омікрон” на вакцинованих і невакцинованих інфікованих, які таки заразилися вірусом, повідомивши, кому загрожує ризик потрапити до лікарні зі страшними ускладненнями і чому. Лікарі закликають українців не розповсюджувати вірус через свою необережність, адже він здатен викликати недугу у величезного відсотка людей, які вже раніше потерпали через коронавірус.

Як інформує “Molbuk”, науковці порівняли статистику госпіталізацій серед вакцинованих і невакцинованих пацієнтів з COVID-штамом Омікрон. Невакциновані люди віком 50-64 років потрапляли в лікарню у 46 разів частіше, ніж ті, хто отримав три дози вакцини.

Також госпіталізацій було у 52 рази більше серед нещеплених віком 65+. Відповідні дані зібрали в системі COVID-NET, повідомляє Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Учені також дослідили різницю між показниками госпіталізації серед щеплених 2 дозами і зовсім не вакцинованих людей у різних вікових групах.

Виявилося, що госпіталізацій було:

  • у 16 разів більше серед невакцинованих дорослих віком від 18 років;
  • у 8 разів більше серед невакцинованих підлітків віком 12-17 років;
  • у 12 разів більше серед нещеплених дорослих до 49 років;
  • у 18 разів більше у невакцинованих дорослих віком 50-64 років;
  • та у 18 разів більше серед невакцинованих дорослих віком 65+.

Загалом, за період поширення Омікрону, у США фіксували 240 госпіталізацій з COVID-19 на 100 тисяч серед невакцинованих людей. Серед людей, які зробили 2 щеплення, показник госпіталізацій складає 27 на 100 тисяч. Водночас серед тих, хто отримав третю дозу, цей показник дорівнював 4,8 на 100 тисяч.

Читайте також  "Штам "Дельта плюс" навмисне цілить у ніжні і здорові тіла, симптоми не поступаються "тортурам"": інфекціоністка про вірус

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело