“Який удар підготував вірус вакцинованим, вчені назвали симптоми і патології”: медики про штам “Омікрон”

“Який удар підготував вірус вакцинованим, вчені назвали симптоми і патології”: медики про штам “Омікрон”

Медики і науковці провели порівняння впливу штаму “Омікрон” на вакцинованих і невакцинованих інфікованих, які таки заразилися вірусом, повідомивши, кому загрожує ризик потрапити до лікарні зі страшними ускладненнями і чому. Лікарі закликають українців не розповсюджувати вірус через свою необережність, адже він здатен викликати недугу у величезного відсотка людей, які вже раніше потерпали через коронавірус.

Як інформує “Molbuk”, науковці порівняли статистику госпіталізацій серед вакцинованих і невакцинованих пацієнтів з COVID-штамом Омікрон. Невакциновані люди віком 50-64 років потрапляли в лікарню у 46 разів частіше, ніж ті, хто отримав три дози вакцини.

Також госпіталізацій було у 52 рази більше серед нещеплених віком 65+. Відповідні дані зібрали в системі COVID-NET, повідомляє Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Учені також дослідили різницю між показниками госпіталізації серед щеплених 2 дозами і зовсім не вакцинованих людей у різних вікових групах.

Виявилося, що госпіталізацій було:

  • у 16 разів більше серед невакцинованих дорослих віком від 18 років;
  • у 8 разів більше серед невакцинованих підлітків віком 12-17 років;
  • у 12 разів більше серед нещеплених дорослих до 49 років;
  • у 18 разів більше у невакцинованих дорослих віком 50-64 років;
  • та у 18 разів більше серед невакцинованих дорослих віком 65+.

Загалом, за період поширення Омікрону, у США фіксували 240 госпіталізацій з COVID-19 на 100 тисяч серед невакцинованих людей. Серед людей, які зробили 2 щеплення, показник госпіталізацій складає 27 на 100 тисяч. Водночас серед тих, хто отримав третю дозу, цей показник дорівнював 4,8 на 100 тисяч.

Читайте також  Ці дієві способи допоможуть знизити холестерин без таблеток

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело