Лише +8 градусів: у садочку під Вінницею мерзнуть діти, бо не дають вмикати газовий котел

Лише +8 градусів: у садочку під Вінницею мерзнуть діти, бо не дають вмикати газовий котел

У селі Войнашівка, що за 7 кілометрів від міста Бар на Вінниччині, діти ходять до садочка, де у групах на термометрі показує лише 10 градусів тепла. Малюки мерзнуть, а батьки обурюються, що вихователям заборонили вмикати обігрів.

Джерело:ТСН

У садочку холодно, вихователі – в куртках
Мама вихованця Лариса Генсіровська каже, що батьки одягають дітей, як “капусту”, а самі вихователі сидять у шапках і куртках.

За її словами, поблизу міста Бар усього 5 дитсадків. У 4 з них тепло, температура у приміщенні +25, а у селищі Бар (так кажуть на село Войнашівка), де є лише один садок, холодно.

Так, у дитсадку температура повітря становить +10 у групі та +8 у спальні. Через це дітей до дошкільного закладу водять лише ті, кому немає з ким залишити малечу вдома.

Вдягаємо футболку, тоненьку кофту, зверху теплий гольф і теплу кофту на байці. Колготи, штани теплі, двоє теплих носків. Вихователі сидять у куртках осінніх, шапках і замотуються бабусиними хустками,– каже Лариса Генсіровська.

Вона каже, що дітям миють руки гарячою водою, щоб зігріти, або ж їх виводять на вулицю і змушують бігати (щоб вони зігрілися).

У садочку заборонили вмикати котел
Жінка додає, що у дошкільному закладі є два котли, але газовий автоматично вмикається, лише коли температура за вікном істотно знижується.

“Коли тепліше, садочок опалюється дровами, і температура підтримується така, як треба. Коли холоднішає – має вмикатися газовий котел. Але садочок цього року взагалі не включили в договір про газопостачання. Це було сплановане заздалегідь, щоб газовий котел цієї зими взагалі не вмикався, – запевнила жінка.

Читайте також  У Дніпрі вчителька навчає дітей патріотизму: російськомовні батьки вимагають її звільнення

Садочку порадили встановити обігрівачі
Вона каже, що 26 – 27 грудня почала знижуватися температура, і в групі стало холодно. Батьки почали скаржитися завідувачці, а вона озвучувала цю проблему в міськраді.

Також батьки зверталися до керівництва міста Бари, до голови ОТГ та очільниці відділу освіти. Там проблему вирішили – наказали вихователям встановити у групах та спальнях обігрівачі.

Проте батьки стверджують, що ті калорифери нічого не гріють. Два тижні їх “водять за ніс”. Мовляв, минулого року такої проблеми не було, а в цьому році їм не дозволяють включати газ.

“Нам начальниця відділу освіти міста Бар сказала, що вони питання вирішать, і з 1 лютого у садку зможуть увімкнути газовий котел. А до цього діти повинні мерзнути? У Барі в садочках тепло, а в нас що не діти”, – обурюється мама.

Згодом газ увімкнули
Зранку 19 січня у дитсадку села таки ввімкнули газовий котел. Цю інформацію підтвердила завідувачка дитсадка Лариса Скульська.

Сьогодні увімкнули газ. Зараз температура 14 – 15 градусів, але тільки ж ввімкнули котел. Сподіваємося, буде тепло,– сказала вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело