Три свята 14 січня: що категорично забороняється на Василія Великого, Обрізання Господнє та Старий Новий рік

Три свята 14 січня: що категорично забороняється на Василія Великого, Обрізання Господнє та Старий Новий рік

Три найважливіших церковних свята, 14 січня 2022 року – що важливо зробити, а що повністю заборонено.

У п’ятницю, 14 січня 2022 року, українці відзначають цілих три свята – неофіційних, без державних вихідних, але досить важливих у загальній свідомості віруючих і простих громадян.

Відзначаються день Василя Великого, Обрізання Господнє і, звичайно ж, (Старий) Новий Рік. Через це, в цю п’ятницю дуже багато речей заборонено, коли Ісусу Христу проводили обрізання, на восьмий день після народження. Це показник приналежності, для іудеїв, до богообраного народу.

14 січня 2022 року діють кілька народних прикмет. Наприклад, потрібно чекати хороший урожай фруктів і ягід, якщо в цей день сонце світить яскраво. До врожаю зернових готують дерева, які покриті інеєм, а якщо в ніч з 13 на 14 січня загадати бажання, воно повинно обов’язково здійснитися.

Ті, хто був народжений в цей день, все життя повинні мати достаток. І важливо надягати нову річ на 14 січня, щоб мати успіх абсолютно у всьому.

А ось заборонені в цей день багато речей. Наприклад, не можна давати в борг, навіть родичам; виносити сміття – це погана прикмета; заборонено сваритися, не впускати в будинок посівальників; рахувати дрібні гроші, вирішувати фінансові питання.

Головне помолитися з ранку – в церкві, вдома – і провести день в прекрасному настрої.

Читайте також  Астролог передрекла смерті старих лідерів: "Горбачов, Єлизавета II, хто наступний?"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело