Викрадали та катували людей, «вибиваючи» з родичів гроші: на Прикарпатті затримали небезпечну банду

Викрадали та катували людей, «вибиваючи» з родичів гроші: на Прикарпатті затримали небезпечну банду

На Івано-Франківщині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке викрадало й катувало людей.

Затримано лідерів та учасників банди, яка тероризувала та тримала у страху мешканців Прикарпаття, повідомили в обласному главку СБУ.

За даними слідства, бандити викрадали людей, чинили насильство та «вибивали» з потерпілих гроші. У разі несплати — загрожували вбивством.

У спецслужбі встановили факт викрадення місцевого підприємця, який займається ремонтом комп’ютерної техніки. Зловмисники катували чоловіка та пограбували його.

Ще з одного жителя регіону учасники банди вимагали майже 40 тисяч доларів за повернення неіснуючого боргу. При цьому загрожували потерпілому фізичною розправою з його сім’єю.

Крім того, зловмисники намагалися вибити 1 млн. грн з місцевої мешканки. Для цього вони застосовували психологічний тиск та загрози насильством.

За інформацією досудового розслідування, до складу угруповання входило 8 осіб. Серед них — колишній міліціонер, якого звільнили з правоохоронних органів у 2015 році.

Затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продовжуються слідчі дії. Правоохоронці перевіряють причетність учасників угруповання до скоєння інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Читайте також  Хлопчик тримав у страху весь клас, побив учительку і знущався над учнями (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело