Можна навіть нічого не підозрювати: вчені розповіли про “підступну” поведінку штаму Омікрон. Які симптоми варіанта омікрон?

Можна навіть нічого не підозрювати: вчені розповіли про “підступну” поведінку штаму Омікрон. Які симптоми варіанта омікрон?

24 листопада в світовій пресі з’явилися перші повідомлення про південноафриканський варіант коронавірусної інфекції – штам “Омікрон”.

Багато експертів стверджують, що цей штам може бути ще небезпечнішим, ніж “Дельта”, – повідомляє видання Hindustantimes.

Деякі країни намагаються стримати поширення омікрону і заборонили польоти з країн Південної Африки. Його симптоми багато в чому схожі на симптоми “Дельти”. При цьому в деяких випадках “Омікрон” теж проходить у людини безсимптомно. Людина може навіть не підозрювати, що в її організмі є ця інфекція, і вона її поширює.

Які симптоми варіанта омікрон?
Південноафриканський національний інститут інфекційних захворювань (NICD) заявив, що

“в даний час не повідомлялося про незвичайні симптоми після зараження варіантом B.1.1.529”.

Симптоми інфекції варіанта “Омікрон” дуже схожі на симптоми інфекції варіанта Дельта. У людей, інфікованих варіантом “Омікрон”, розвиватимуться такі симптоми:

  • кашель;
  • жар;
  • біль в горлі;
  • у деяких випадках – шкірний висип.

Однак трапляються випадки, коли люди не мають симптомів інфекції.

Незважаючи на те, що вакцинація залишається критично важливою, все ще неясно, як щеплення працюватимуть проти нового варіанту коронавірусу. Медичні експерти вважають, що для боротьби з поширенням Omicron варіантом Covid необхідно суворо дотримуватися карантинних правил і обмежень.

Раніше ми також повідомляли про те, що ВООЗ пояснила небезпека нового штаму коронавируса.

Читайте також  На Буковині від COVID-19 померли дві медсестри

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело