Камала Гарріс – велика проблема Демократичної партії США

За неповний рік на посаді віцепрезидента вона продемонструвала повну профнепридатність. А це загрожує Демократичній партії втратою Білого Дому.

Коли Демократична партія США висунула Джо Байдена кандидатом у Президенти США, я робив допущення, кого висунуть у віцепрезиденти. Ось у цій моїй статті від 07.07.2020 п’ятий пункт як раз присвячений вибору віцепрезидента. Я там згадував серед інших і Камалу Гарріс і писав, що її вибір відштовхне частину виборців. У тій статті я не писав подробиці, але суть в тому, що неоднозначна біографія Камали, її аморальний прихід в політику, некомпетентність у багатьох державних питаннях тощо були вже тоді відомі.

Тому я був здивований, коли саме її обрали кандидатом у віцепрезиденти. Ходили чутки, що на цьому наполягав Барак Обама.

Враховуючи вік Байдена, було допущення, що у разі перемоги він виконуватиме тільки церемоніальні функції, а справжнім господарем стане віцепрезидент. І схоже, що такий план дійсно був, і була домовленість про це з Джо. Принаймні вже під час передвиборчої кампанії Камала нібито випадково обмовилася «адміністрація Гарріс» і виправилася «адміністрація Байдена-Гарріс». Після заходу у Білий Дім Байден кілька разів називав Камалу Президентом. На сайті Білого Дому є напис «Адміністрація Байдена-Гарріс», хоча традиційно в назві адміністрації згадували прізвище тільки самого Президента. Я на той момент з подивом писав про це у статті «Американців психологічно готують до заміни Байдена на Гарріс».

Але 10 місяців роботи цієї адміністрації показали повну непридатність Камали до роботи на такій посаді. За весь цей час вона не виконала жодного доручення, не розв’язала жодне питання. Її рейтинг найнижчій ледь не за всю історію США. Вже ясно, що якщо Байдена відправити на відпочинок (або під імпічмент) і пересунути Камалу на президентську посаду – то це буде просто катастрофа.

Читайте також  У США на військову базу впав літак, є загиблі

А Байден може у будь-який момент вилетіти з посади, враховуючи його вік та деменцію, що прогресує. Або через визнання його недієздатним, або через смерть (все ж такі вік). Та й можливість імпічменту також є, враховуючи те, які факти про нього і його сім’ю «спливають» останнім часом.

Тому у демократів проблема. Якщо Байдена відсторонити, то Президентом стає Камала Гарріс. А це просто катастрофа, тому скоріш за все її доволі швидко відправлять слідом за Джо. Тоді виконавець обов’язків Президента стає голова Палати Представників. Поки що цю посаду обіймає така сама відморожена Ненсі Пелосі. Але прогнози показують, що на проміжних виборах 2022 скоріш за все контроль за Палатою Представників перейде до республіканців. То й головою Палати Представників стане республіканець. Тобто, якщо до січня 2023 Камалу не прибрати, то її вже виженуть республіканці – і виконавець обов’язків Президента стане республіканець.

Тому й не дивно, що зараз пішли чутки, що керівництво Демократичної партії гарячково шукає заміну Камалі. В історії США були не обрані, а призначені віцепрезиденти. Тож теоретично можна відправити Камалу на якусь почесну посаду, а на місце віцепрезидента призначити якусь більш вдалу фігуру з Демократичної партії. І зробити це треба швидко, поки Джо Байден ще обіймає посаду Президента.

В кулуарах поговорюють, що Камалу можуть висунути на суддю Верховного Суду, враховуючи, що вона колись була генпрокурором Каліфорнії. Але враховуючи її неоднозначну репутацію, таке висунення заблокують не лише республіканці, але й частина демократів.

Отже, зараз Камала стала головнім болем для Демократичної партії. Подивимося, як вони спробують вийти з цієї ситуації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело