Нова небезпека в консервах: на Буковині зафіксували ботулізм

У Чернівецькій області двоє людей потрапили до лікарні з ботулізмом. 51-річну жінку та її 18-річного сина перед цим з’їли консервовані гриби.

Як повідомили у Чернівецькому обласному центрі профілактики та контролю хвороб, це мати та син – жителі села Усть-Путила Вижницького району. Гриби, які вони їли, були власного виробництва, пише Молодий буковинець.

Відомо, що люди не відразу звернулися до лікарів. Їх самопочуття погіршилося ще 10 листопада, але лише 15 листопада прийшли до Чернівецької обласної лікарні.

“У 18-річного хлопця легка форма ботулізму, а у його 51-річної мами був стан середньої тяжкості. Їй довелося ввести сироватку проти ботулізму”, – сказано в повідомленні.

При цьому, епідеміологи стверджують, що це вже третій випадок на Буковині з початку 2021 року. У березні та в травні там захворіли дві людини, які вживали м’ясні консерви власного виробництва.

Довідка. Ботулізм – харчове отруєння, викликане вживанням продуктів з ботулотоксинами. Їх не можна визначити за кольором або смаком. Також мікроорганізм не псує продукти.

Заразитися ботулізмом можна вживши такі продукти:

в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
м’ясних і грибних консервів;
консервів домашнього виробництва;

Читайте також  З’їв копчену рибу і помер! В України нові жертви ботулізму

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело