У МОЗ розповіли, чи будуть вакцинувати дітей від COVID-19

В Україні масово вакцинувати неповнолітніх проти коронавірусу поки що не будуть. На цьому етапі пріоритет – імунізація дорослого населення.

Вакцинація дітей проти COVID-19
Відповідну заяву 28 серпня на зустрічі з журналістами зробив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Його цитує “РБК-Україна”. Глава МОЗ пояснив таку стратегію відомства тим, що в країні немає масового спалаху COVID-19 серед дітей.

Так, частка зареєстрованих випадків коронавірусної інфекції, яка припадає на неповнолітніх пацієнтів, несуттєва.

“Ми проаналізували динамку захворюваності серед дітей, до 19 років, до моменту появи першого випадку Дельти в Україні та після. Ми бачимо, що частка дітей серед захворілих несуттєва. Діти поки не надають навантаження на систему охорони здоров’я”, – сказав Ляшко.

Він додав, якщо ситуація зміниться і динаміка буде рости, Міністерство охорони здоров’я України знову перегляне всі дані. В цьому випадку, ймовірно, вакцинувати буде рекомендовано дітей від 12 років і старших.

Детальніше про те, чим для дітей небезпечний COVID-19 і чи є ризики у вакцинації, – читайте в матеріалі.

Нагадаємо, що українським навчальним закладам, де більшість педагогів не пройдуть вакцинацію проти коронавірусу, не дозволять працювати. Регіони з такими школами можуть внести до жовтої й помаранчевої карантинних зон.

Український освітній омбудсмен Сергій Горбачов зі свого боку підкреслив: недопуск невакцинованих вчителів до роботи незаконний.

Читайте також  "Країна для поляків!" У Польщі натовп по-звірячому побив українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело