Вкрала пів мільйона доларів: жінка отримала лотерейний виграш брата і відмовилася його повертати

Американку Айріс Амадор Аргуета заарештували за крадіжку сотень тисяч доларів у власного брата. Певною мірою він сам віддав їх у руки жінці, попросивши забрати його лотерейний виграш. Чоловік понадіявся на чесність сестри, але гроші, як відомо, нерідко змінюють людей до невпізнаваності.

У жовтні минулого року чоловік придбав білет миттєвої лотереї. Він стер скретч-поле, і дізнався, що виграв мільйон доларів (понад 26 мільйонів гривень).

Бажаючи зберегти свою анонімність, він попросив двоюрідну сестру забрати виграні ним гроші. Натомість чоловік пообіцяв їй 50 тисяч доларів (1,3 мільйона гривень), тож Айріс з радістю погодилася на цю пропозицію.

Проте усе пішло не за планом. Через кілька тижнів після того, як брат передав їй білет, жінка приїхала до нього із документами. У них йшлося про те, що він виграв не мільйон, а 20 тисяч доларів (522 тисячі гривень). Також Айріс передала йому конверт з готівкою, в якому було 13 436 доларів (350 тисяч гривень). Решту, за її словами, вирахували як податки.

Чоловік вирішив перевірити цю інформацію, і знайшов пресреліз з іменем сестри на сайті лотереї штату Нью-Йорк. Там було вказано, що Айріс Амадор Аргуета з’явилася із виграшним білетом і отримала виплату у розмірі 537 440 доларів (понад 14 мільйонів гривень), які залишилися після оподаткування мільйонного виграшу.

Повідомивши про це сестрі, чоловік почув лише те, що грошей у неї немає, а якщо він продовжуватиме щось у неї вимагати, Айріс доведеться на нього заявити. Проте погрози не спрацювали, і чоловік пішов до поліції першим.

Правоохоронці провели розслідування та з’ясували, що жінка справді отримала гроші, а документи підробила. 8 листопада 2021 року її заарештували, а обдуреному сестрою чоловікові повернули майже 318 тисяч доларів (майже 83 мільйони гривень) з її рахунку.

Читайте також  "Долар прямує до критичної межі, ніхто не чекав на такий курс валют": експерти сказали, чого українцям чекати в обмінниках...

Тепер Айріс звинувачують у крадіжці в особливо великих розмірах та підробці документів. Це загрожує їй позбавленням волі на термін до 15 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело