Помирають невакциновані: у Полтаві показали кадри із COVID-реанімації та моргу

У Полтаві активісти “штурмували” п’яту міську лікарню, звинувачуючи медиків у нібито завищенні показників щодо госпіталізації хворих із коронавірусом. Хоча насправді в медустановах облцентру дійсно не вистачає ліжко-місць, а в морзі лежать пакети з тілами померлих невакцинованих жителів.

Помирають невакциновані: у Полтаві показали кадри із COVID-реанімації та моргу. Фото і відео

Подія трапилася 9 листопада, опісля медики погодилися показати через ЗМІ моторошну COVID-картину. Про це йдеться в репортажі видання “Полтавщина” (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

За словами журналістів, на брифінгу в Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА вони звернулися до чиновників із проханням надати обмежений доступ до інфекційної лікарні та моргу. Або принаймні самим опублікувати відео, фотографії.

Всередину закладів представників видання не допустили, проте відповіли на запит, надіславши кадри із секційного відділення обласного патологоанатомічного бюро та реанімації обллікарні.

Трупи померлих від COVID-19

На них у чорних пакетах – тіла полтавців, які померли від ускладнень COVID-19. В ОДА наголосили, що всі ці люди не були вакцинованими.

Багато пацієнтів потребують кисневої підтримки

Тоді як на відео з реанімації – палати, де пацієнти під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень або отримують кисневу підтримку з концентраторів.

Кадри з полтавського моргу

Медики підкреслили, що таку ситуацію вони останнім часом спостерігають щодня.

Хворі на COVID-19 у реанімації

Читайте також  "Вірус еволюціонував для страждання, кожні три дні біда подвоюється": лікар про штам "Омікрон" і недугу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело