На Закарпатті п’ятеро дітей захворіли на поліомієліт: у якому вони стані

У Закарпатській області у 12-річної дівчинки виявили поліомієліт, ще у чотирьох – поліовірус. Всі вони не отримували щеплення від інфекції.

На Закарпатті п'ятеро дітей захворіли на поліомієліт: у якому вони стані

Про це розповіла головна епідеміологиня Закарпатської області Вікторія Тимчик у коментарі ВВС News Україна.

Після хвороби 12-річної доньки мати змінила ставлення до вакцинації та дозволила щепити двох своїх інших дітей. Сама ж хвора з Тячівського району не отримувала щеплення від поліовірусів.

Спочатку у дівчинки почались гострі кишкові розлади, а через три дні температура піднялась до 39 градусів. При цьому в неї почав боліти поперек та з’явилась лихоманка. Наступного дня в дівчинки паралізувало ногу.

Захворювання підтвердили в лабораторії вірусологічних досліджень Центру громадського здоров’я у Києві та у лабораторії Гельсінкі. За словами лікарів, дівчинку чекає довга реабілітація (понад рік).

Як розповіла головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик у коментарі ТСН, на Закарпатті ще у чотирьох дітей підтвердили поліовірус ІІ типу. Вони контактували із дитиною з Рівненської області, в якої раніше виявили поліомієліт. Діти перебувають вдома під наглядом медиків.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолія Пшеничного, в Закарпатській області лише 49% дітей отримували щеплення від поліомієліту. Він пояснив, що багато відмов батьки аргументують релігійними переконаннями.

Читайте також  Українцям знову піднімуть пенсійний вік – що зміниться вже з 2021

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело