Дощ чи все ж таки сніг: якої погоди чекати українцям у новорічну ніч по прогнозам синоптиков

Дощ чи все ж таки сніг: якої погоди чекати українцям у новорічну ніч по прогнозам синоптиков

Синоптики розповіли, чи варто чекати українцям на сніг у святкову ніч.

Новорічна ніч – одне з найцікавіших та найулюбленіших свят кожної родини. Його святкують по всьому світові, і багато хто вважає, що сніжинки на їхніх вікна – обов’язковий атрибут цього дійства.

До нового 2022 року залишається ще багато часу, але вже зараз люди планують де проводитимуть тривалий уїк-енд. Що перше потрібно для вдалої поїздки – звичайно, прогноз погоди і саме про нього зараз буде йти мова.

За словами українського синоптика Леоніда Горбаня, теплої зими цього року не буде, а заморозки розпочнуться вже цього місяця. Листопад обіцяє бути сніжним, проте на Новий рік сніг випаде не всюди, адже за середньомісячними показниками зима буде тепла, з короткочасними періодами похолодань. Сніг буде змінюватися потеплінням та плюсовою температурою повітря, котра буде розтоплювати його знов і знов.

Що стосується мешканців столиці, то в Києві очікується пасмурна погода, повітря прогріється до 8 градусів, можливі опади.

Північ та схід країни натомість можуть чекати на сніг 1 січня, але до ранку він скоріш за все розтане. За прогнозами кліматологів сніг повинен накрити всю Україну в січні, але не на початку місяця.

Читайте також  Коли випаде сніг: синоптики дали чіткий прогноз на листопад

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело