Відмовилася лягти до лікарні: у Києві від COVID-19 померла породілля, 11-денний малюк залишився без мами

Учителька англійської мови з Києва Ірина Шамота, яка померла від COVID-19 через 11 днів після пологів, напередодні смерті відмовилася госпіталізуватися. Вона захворіла на останніх тижнях вагітності й народила сина.

Відмовилася лягти до лікарні: у Києві від COVID-19 померла породілля, 11-денний малюк залишився без мами. Фото

Колега та подруга померлої Тетяна розповіла, що медики сказали їй лягати в лікарню, але вона відмовилася. Крім того, не відомо, чи приймала вона ліки, передає Новини.LIVE.

“Однозначно коронавірус вплинув на її пологи. Їй призначали лікування, але я не знаю, чи приймала вона ліки. Кожна мама хоче вберегти своє дитя, не зашкодити. Вона сина майже і не бачила. Шкода діток”, – розповіла вона.

Ірина померла через 11 днів після пологів

За словами жінки, Ірина писала їй, що почувається зле. Але подруги не встигли поговорити про те, чому вона не захотіла лягати у лікарню.

“Написала, що їй дуже погано, вона вдома. А вже 18 жовтня написала в Instagram, що 17 жовтня народила хлопчика. Все. Після того на мої повідомлення не відповідала”, – зазначила Тетяна.

Це не перше горе у родині – нещодавно вона поховала батька, а її мама перехворіла на коронавірус і мала інсульт, пише видання.

Як стало відомо раніше, Ірина викладала англійську у столичній школі №155. COVID-19 у неї виявили на останніх тижнях вагітності. Окрім новонародженого сина Ірина має доньку Софію.

Читайте також  Є чотири типи хворих на коронавірус: лікар пояснив різницю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело