У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації з COVID-19 у деяких “червоних” областях: пройшли пік, немає зростання

В Україні в областях, які першими потрапили до “червоних” зон карантину, стабілізується ситуація з коронавірусом. П’ять регіонів пройшли пік захворюваності.

У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації з COVID-19 у деяких 'червоних' областях: пройшли пік, немає зростання

Про це в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу” розповів голова МОЗ Віктор Ляшко. За його словами, зменшення нових випадків зараження ковідом виходить на “великі цифри”.

“Ми зараз дивимося баланс. Це Харківська область, яка на межі “червоної” та “помаранчевої” (зон – Ред.). А також чотири області, які першими увійшли до “червоного” рівня, зокрема Херсонська, Запорізька області. І що ми бачимо? У цих областях стабілізація йде вже на великих цифрах”, – міністр.

Ляшко зазначив, що пройде пік захворювання та подальшого зростання не буде.

“Відстежуватимемо далі, щоб коригувати наші прогнози”, – додав він.

Додамо, що в тому ж таки ефірі народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич розкритикував міністра Ляшка за організацію COVID-вакцинації в Україні. Політик закликав чиновника піти у відставку.

З 30 жовтня в Україні розшириться “червона” зона карантину. До неї увійдуть Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області. Усього буде 15 областей.

Читайте також  Уже через три роки! Гарна новина! Вся країна цього чекає! У МОЗ зробили резонансну заяву – міністр обнадіяв. Що потрібно знати українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело