Обов’язкова вакцинація від COVID-19: чи законно це

В Україні є декілька статей законодавства, що передбачають обов’язкову вакцинацію у випадку погіршення епідемічної ситуації.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

За його словами, є накази, які дозволяють зробити вакцинацію від коронавірусу обов’язковою:

Наказ МОЗ України №2153, що активно обговорюють у ЗМІ, базується на Законі про захист населення від інфекційних хвороб. Коронавірусна хвороба є небезпечною, тому уряд може запроваджувати перелік організацій, працівники яких будуть підлягати обов’язковій вакцинації.
Наказ №2153 відповідає чинному законодавству. Для гарантування безпеки населення МОЗ вимагатиме, щоб певна категорія невакцинованих людей або проводили ПЛР-тест власним коштом, або вакцинувалися.
Кузін зазначив, що досвід світових країн показує, що впровадження професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, – виправдана міра, оскільки це дозволяє продовжувати працювати як органам влади, так і економіці, і дозволяє підтримувати діяльність усієї країни.

Нагадаємо, ще у лютому цього року Віктор Ляшко заявляв, що в Україні медичних працівників не будуть примусово вакцинувати проти коронавірусу. Проте у вересні МОЗ змінило свою думку і затвердило перелік людей, які повинні обов’язково щепитися.

Читайте також  До 1 грудня! Степанов зробив важливу заяву. Ми намагалися

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело