У МОЗ пояснили, коли потрібно робити щеплення тим, хто перехворів на COVID-19

Людина, яка перехворіла на коронавірусну хворобу (COVID-19) може отримати щеплення через 6-8 місяців після одужання. Це відноситься до пацієнтів, які не належать до групи ризику.

У МОЗ пояснили, коли потрібно робити щеплення тим, хто перехворів на COVID-19

Про це в ефірі “UA: Українське радіо” повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін. Він зазначив, що для людей з групи ризику щеплення потрібно отримувати відразу після одужання та після завершення первинного циклу реабілітації.

“Щодо антитіл, то немає референтного рівня антитіл, щоб не захворіти”, – сказав медик.

Кузін підкреслив, що вчені довели, що вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.

Головний санітарний лікар запевнив, що в нашій країні застосовують безпечні препарати, що рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Над вакцинами здійснюється державний контроль.

“Вакцини пройшли два повноцінних етапи досліджень і вже завершується третій етап клінічних досліджень, а це вже фінальний етап безпеки вакцини”, – сказав Кузін.

Раніше Кузін сказав, що в Україні можуть розглянути можливість введення третьої (бустерної) дози вакцини проти коронавірусу (COVID-19). Такі щеплення першими будуть пропонувати людям з хронічними захворюваннями.

Також він попередив, що в країні критична ситуація з COVID-19 спостерігається в п’яти областях : Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька і Харківська. Ці регіони можуть виявитися в “червоній” зоні карантину.

Читайте також  Моторошна ДТП на Львівщині: Постраждало вісім пасажирів, один помер на місці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело