“Штам “Дельта” раптово обрав нову мішень”: лікарі назвали категорію жінок, що опинилися під загрозою

“Штам “Дельта” раптово обрав нову мішень”: лікарі назвали категорію жінок, що опинилися під загрозою

Штам “Дельта” особливо небезпечний для жінок, які виношують дітей, але не одержали вакцинації. Медики пояснили, які саме ризики підстерігають таких людей. Дані дослідження оприлюднено в Американському журналі акушерства й гінекології.

Як інформує “Molbuk”, хоча зазначається, що його результати ще не підтверджені експертною оцінкою та вимагають подальшого вивчення. Фахівці провели обстеження 1515 вагітних жінок із діагнозом COVID-19.

Усі вони отримували медичну допомогу у великій державній системі охорони здоров’я в Далласі (США) із травня 2020-го по 4 вересня 2021 року.

Під час дослідження з’ясувалося, що порівняно з випадками коронавірусу на ранніх етапах пандемії зараження, викликані Дельта-штамом, призводять до гірших результатів для невакцинованих вагітних.

Так, було встановлено, що у 82 жінок (81 не була вакцинована) розвинувся важкий перебіг хвороби, десятеро потребували штучної вентиляції легень, а двоє померли.Також, за словами вчених, частка важких або критичних випадків серед вагітних становила близько 5% до початку 2021 року.

Тоді як у лютому і здебільшого березні 2021 року таких “майже не було”. А під час піку сплеску варіанта Дельта наприкінці літа-2021 частка вагітних пацієнток із COVID-19, які потребували госпіталізації, зросла з 10% до 15%.

Читайте також  “Потрібно починати копатися в надрах шафи”: Синоптики розповіли, до чого готуватися завтра українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело