Що загрожує Саакашвілі за незаконний перетин кордону України

Колишньому президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі загрожує адміністративна відповідальність за незаконне перетинання кордону України. Однак якщо він перетнув держкордон за допомогою інших осіб – це вже кримінальна відповідальність для тих, хто його переправив.

Що загрожує Саакашвілі за незаконний перетин кордону України: роз'яснення

Про це OBOZREVATEL розповів співрозмовник у профільному департаменті Нацполіції. Згідно зі ст. 204-1 КпАП, Саакашвілі загрожує адміністративний штраф від 200 (3400 грн) до 500 (8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Якщо ж Саакашвілі допомогли незаконно перетнути кордон, то ще буде відкрито кримінальне провадження за статтею 332 “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України” УК. Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 9 років.

Держприкордонслужба в Одесі почала розслідування за фактом перетину державних кордонів Саакашвілі. У прикордонній базі немає відміток про те, що політик залишав країну.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 1 жовтня Міхеїл Саакашвілі оголосив про своє повернення в Грузію і того ж дня був заарештований. Його помістили у в’язницю Руставі, де він оголосив голодування.

ЗМІ писали, що Саакашвілі потрапив на батьківщину вантажівкою, що перевозила зелень з України. Водій трейлера на ім’я Елгуджа Цомая зголосився таємно допомогти політику.

У керівній партії “Грузинська мрія – Демократична Грузія” заявили, ніби Саакашвілі прибув до Грузії, щоб влаштувати державний переворот.

Пізніше в Грузії повідомили, що не мають наміру видати Україні затриманого Саакашвілі. Колишній президент Грузії, хоч і є громадянином нашої країни, але засуджений відповідно до грузинських законів.

Читайте також  Притула може піти у мери Києва – "Голос"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело