У ЗСУ розповіли, коли військовослужбовці отримають заборговані виплати

Військовослужбовцями Збройних сил України пообіцяли у найближчий час погасити перед ними всі заборгованості за одноразовими виплатами. Йдеться майже про півтора мільярда гривень.

У ЗСУ розповіли, коли військовослужбовці отримають заборговані виплати
Запевнення, що гроші буде перераховано, Міністерство оборони отримало від Мінфіну. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зауважимо: раніше в офісі омбудсмена України заявили про порушення конституційних прав українських воїнів та членів їхній родин через заборгованість виплат грошового забезпечення та інших видів допомоги. На 17 вересня вона становила до 1,5 млрд грн.

Припускали, нібито з цих причин було припинено й фінансування бойових виплат воїнам, котрі які виконують завдання в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

За словами ж Залужного, виплати призупинили через те, що на них із самого початку держава виділила менше коштів.

“Йдеться про одноразові виплати, які дійсно є обов’язковими. Червень Міноборони закрило оздоровчими. Гроші виплачено людям, які вже до того місяця побували у відпустках, і червень включно. Тепер кошти пішли на оплату липня”, – зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що далі цього рух не пішов, підйомні (грошова допомога у разі переїзду до нового місця служби, яке розташоване в іншому населеному пункті. – Ред.) кошти поки не платять. Водночас гроші вже виділено і найближчим часом будуть виплачуватися військовослужбовцям.

“Підйомні будуть оплачені, піднайом (найм житла. – Ред.) теж. Поки так. Принаймні держава в особі Мінфіну запевнила Міноборони про те, що все буде виплачено”, – підсумував генерал-лейтенант Залужний.

Читайте також  Відомо, хто увійшов до складу Наглядової ради "ПриватБанку"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело