Виплати на дітей в Україні підвищать до 150 тисяч гривень

У Верховній Раді України знаходяться на розгляді кілька нормативних актів, метою яких є багаторівневе підвищення виплат на народження дітей. Суму підвищать від 40 000 до 150 000 гривень.

У профільному комітеті українського парламенту з чотирьох проектів підвищення виплат на народження дитини в Україні відхилили три і прийняли за основу один – законопроект №5585-1. Після підписання Президентом України нового законопроекту українські сім’ї отримуватимуть по 50 тисяч гривень на народження першої дитини.

На другого малюка виплати зростуть удвічі – до 100 тисяч гривень. При народженні третьої і кожної наступної дитини загальна сума допомоги від держави досягне 150 тисяч гривень.

При цьому, виростуть також і розміри одноразової виплати сім’ям при народженні першої, другої, третьої і кожної наступної дитини. Народні депутати планують до кінця поточного року прийняти законопроект у другому читанні і передати на підпис главі держави. В такому випадку, виплати на народження дітей в Україні виростуть з січня 2022 року.

Читайте також  Долар по 50 грн? Економісти попередили про різке падіння гривні та економіки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело