«Укрзалізниця» замовила купейних вагонів на мільярд гривень

За рік вартість одного вагона від Крюківського вагонобудівного заводу збільшилась майже на 2 млн. грн

ПАТ «Укрзалізниця» за результатами електронних торгів 27 квітня уклало угоду з Крюківським вагонобудівним заводом (Полтавська область) на закупівлю пасажирських вагонів загальною вартістю 875,2 млн. грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Залізничники замовили 38 купейних вагонів за ціною 19,1 млн. грн кожен. Термін використання вагонів має бути не менше 28 років.

Згідно з рознарядкою, найбільше вагонний парк поповниться Південно-Західної залізниці, яка отримає 17 вагонів. Ще 12 поїде до Харківської регіональної філії Південної залізниці.

Єдиним конкурентом на торгах виступив Харківський вагонобудівний завод, цінова пропозиція якого була вищою на 0,02%.

Як відомо, у 2016 році «Укрзалізниця» купила у Крюківського вагонобудівного заводу 13 купейних спальних вагонів по 17,16 млн. грн за кожен.

Акціонерами Крюківського заводу є фірми «OW Capital Management GmbH» (Австрія), AS Skinest Finants та «Osauhing Delantina» (Естонія), «Transbuilding Service Limited» (Великобританія). Основним власником вважається його директор Володимир Приходько.

Як повідомлялося, у поточному році «Укрзалізниця» має намір спрямувати на оновлення рухомого складу понад 12,5 млрд. грн.

Читайте також  Гончарук після образ перейшов до шантажу Зеленського! Переступив усі межі, рано чи пізно

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -