В Україні введуть привілеї для вакцинованих від COVID-19: у МОЗ розкрили подробиці

Уряд перегляне “карантинну” постанову і внесе в неї низку змін, які будуть сприяти стримуванню коронавірусу в Україні, але в той же час не обмежуватимуть економічну діяльність підприємств. Йдеться про низку привілеїв для тих колективів, де працівники вакцинувалися і дотримуються протиепідемічних обмежень.

В Україні введуть привілеї для вакцинованих від COVID-19: у МОЗ розкрили подробиці
Як повідомила пресслужба Кабміну, зміни в документ будуть означати, що у разі введення в тому чи іншому регіоні “жовтої” або “червоної” зони епідемічної небезпеки обмеження не поширюватимуться на ті заклади господарювання, в яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікати, що свідчать про повний курс вакцинації. Також не стануть обмежувати роботу там, де відвідувачі і працівники надаватимуть чинні протягом 72 годин негативні ПЛР-тести або довідки про перенесену протягом останніх декількох місяців коронавірусну хворобу.

У повідомленні сказано, що відповідні зміни будуть внесені до постанови Кабінету міністрів №1236 “Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2”. Нововведення набудуть чинності вже найближчим часом.

“Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію в країні і зберегти економічну активність низки підприємств”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час урядової селекторної наради щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19.

Водночас глава відомства відзначив, що кількість нових випадків захворювання на коронавірус у країні зросла на 6000, а кількість госпіталізацій збільшилася – на 1,5 тисячі.

Найбільш критична ситуація зафіксована в Чернівецькій, Волинській, Львівській та Тернопільській областях. Також, за його словами, в цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилася на 60%.

Зі свого боку, в Міністерстві внутрішніх справ доповіли, що активізували роботу щодо шахраїв, які випускають підроблені сертифікати про вакцинацію. Зокрема, відслідковуються сайти, з яких здійснюється відповідні дії. Також відновлено перевірки на дотримання карантинних правил. У МВС відзначили, що минулого тижня було складено 205 адмінпротоколів про порушення карантину і винесено майже 3200 постанов про недотримання маскового режиму.

Читайте також  Збільшили вимоги щодо стажу: коли українці зможуть вийти на пенсію

Зі свого боку прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про необхідність прискорити вакцинацію педколективів у навчальних закладах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело