У Польщі заявили про початок четвертої хвилі COVID-19 в країні: що зараз із захворюваністю

У Польщі починається четверта хвиля епідемії коронавірусу (COVID-19). Пік хвилі прийде на другу половину осені.

У Польщі заявили про початок четвертої хвилі COVID-19 в країні: що зараз із захворюваністю
Про це повідомив главам канцелярії глави уряду Міхал Дворчик, що відповідає за кампанію вакцинації в країні, передає Wiadomosci.

“Згідно з моделями, які обговорюються в тому числі на зустрічах урядової групи кризового управління, можна побачити, що ця хвиля буде набирати силу в вересні та жовтні”, – повідомив він.

Дворчиксказав, що в країні готові кілька сценаріїв боротьби з епідемією. У Польщі можуть ввести карантинні обмеження в регіонах в залежності від кількості захворілих та рівня вакцинації.

Рішення будуть прийматися в залежності від розвитку епідемічної ситуації в країні”, – додав він.

Міністр охорони здоров’я Адам Недзельський заявив, що на початку вересня кількість заражень збільшиться до 300 в день. Він додав, що зараз 95% нових заражень припадає на штам Дельта.

“Якщо інтенсивність вакцинації збільшиться, четверта хвиля буде нижчою та відкладеної. Якщо ми будемо вести себе так, як зараз, тобто скептично ставимося до вакцинації, я думаю, що це правда, що кажуть експерти – в середині вересня, початку жовтня або навіть трохи пізніше (буде 4-а хвиля – Ред.)”, – додав заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Красько.

Чиновник підкреслив, що поширенню коронавірусу сприяє осінній період, а також той факт, що діти повертаються до школи восени, і період канікул закінчується.

“Регіони з найменшою кількістю вакцинованих будуть потенційними регіонами, де будуть введені можливі обмеження, тому що там буде найбільше інфекцій”, – сказав заступник міністра.

Красько також повідомив, що в рамках підготовки до четвертої хвилі пандемії уряд не планує готувати спеціальні лікарні для хворих коронавірусом.

“Ми хочемо, щоб в лікарнях були так звані буферні ліжка, тобто 5-6 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Також будуть лікарні, де пацієнти, серйозно хворі на COVID-19, зможуть отримати медичну допомогу, інфекційні палати, а також відділення внутрішньої медицини, адаптовані для лікування пацієнта з коронавірусом”, – пояснив чиновник.

Читайте також  Чергова агресія щодо українців у Польщі, зламали ніс 10-річному хлопчику

Додамо, що в Польщі з початку пандемії коронавірусом заразилося понад 2,8 млн осіб. Побороли хворобу понад 2,6 млн пацієнтів, померло – понад 75 тисяч.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело