Після вакцинації та перенесеної вірусної інфекції коронавірусу люди масово скаржаться на погіршення психічного здоров’я

Коронавірус кардинально вплинув не лише на стан фізичного здоров’я людей, а й зашкодив їхньому психічному здоров’ю та благополуччю.

Люди масово скаржаться на погіршення психічного стану, агресивність, неврологічних порушень, погіршення пам’яті, сильного випадання волосся та інших симптомів.

Даний вірус вражає не тільки легені, але й нервову систему організму, викликаючи погані наслідки як на даний момент так і в майбутньому.

Вчені не здатні передбачити усіх наслідків перенесеної хвороби та вакцинації. Можливо найгірше ще попереду.

Про це під час Київського саміту перших леді та джентльменів у своєму зверненні сказав гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, повідомляє Укрінформ.

“Потреби, що стосуються психічного здоров’я, зросли по всіх вікових групах, в той час як послуги, що надаються для їхнього вирішення – у числі найнестабільніших. Без психічного здоров’я нема і здоров’я як такого. Саме тому два роки тому я запустив спеціальну ініціативу ВООЗ з проблем психічного здоров’я, що пропонує підтримку 12 країнам, включаючи Україну”, – сказав він.

За його словами, що швидше вдасться подолати пандемію, то швидше проблеми психічного здоров’я можна буде вирішити.

“Ми можемо зробити це лише шляхом забезпечення рівного доступу до вакцин. Сьогодні в усьому світі людям було введено більше 4 мільярдів доз вакцини. Але 75% з них вводилися лише в 10 країнах. На жаль, недостатнє бажання ділитися стало однією з відзнак цієї пандемії. Це недостатнє бажання ділитися інформацією, даними, біологічними зразками, вакцинами, технологіями. І тому наразі зростає глобальна підтримка ідеї міжнародної угоди або іншого правового інструменту, який би встановив міцні правові рамки готовності та реагування на пандемію. Ми прагнемо від вас підтримати ініціативу, в той час як ми працюємо всі разом в інтересах більш здорового, безпечного і справедливого майбутнього”, – наголосив він.

Читайте також  Тепер їх 12: назвали чотири нових симптоми коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, у Києві проходить саміт перших леді та джентльменів, у якому беруть участь десять перших леді, серед яких дружини глав Латвії, Литви, Сербії, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, Європейської Ради, дочка президента Лівану. Захід проходить у гібридному форматі: частина учасників через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, не змогли приїхати до Києва і долучаються в онлайн-режимі.

23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело