Кабмін вніс зміни в правила отримання субсидій

Кабінет міністрів України в черговий раз скорегував правила отримання субсидій. Нова постанова про нарахування допомоги від держави на оплату комунальних послуг опубліковано на сайті Уряду.

Оновлені правила нарахування субсидій торкнуться багатьох українців, яких або повністю позбавлять даного виду допомоги, або значно зменшать розмір виплат. Зниження соціальних норм, які були тимчасово збільшені в період введення жорсткого карантину в Україні, значно зменшить витрати держави на виплату комунальних субсидій.

У 2020 році для отримання субсидії щомісячні доходи повинні були становити менше половини від середньої зарплати по Києву або однієї п’ятої від середньої зарплати в обласних центрах. Тепер дана норма буде діяти тільки для тих населених пунктів, які опинилися в “червоній зоні”.

Ще один нюанс нової постанови Кабміну про нарахування субсидій – це угоди з нерухомістю. Якщо людина протягом останнього півріччя продав своє єдине житло і купив нове, то він має право на отримання допомоги від держави на оплату послуг ЖКГ. Однак, якщо загальна площа квартири перевищує 120 квадратних метрів або 230 – в індивідуальному будинку, то право на субсидію не надається.

Розраховувати на отримання комунальної субсидії не можуть особи, які володіють новим авто (менше 5 років від дати випуску), або мають дві і більше машини (менше 15 років від дати випуску).

Виключають можливість отримання допомоги від держави на виплату послуг ЖКГ також покупка протягом останнього року вартістю 50 000 гривень і більше, наявність депозиту в банку на суму понад 100 000 гривень, великі операції з банківськими металами або іноземною валютою.

Читайте також  Зможе дати відсіч! Генерал зробив потужну заяву про Зеленського. Нове обличчя

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело