На Говерлі загубилася дитина, ДСНС розгорнула рятувальну операцію. Фото і відео

В українських Карпатах йдуть пошуки хлопчика 2015 року народження. Він у суботу, 14 серпня, відстав від групи туристів під час підйому на гору Говерла.

Як повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, те, що дитина зникла, помітили близько 19:05. У цей час туристична група, яка складалася з шести осіб, піднімалася з міста Коломия зеленим маршрутом.

Хлопчик заблукав у районі селища Ворохта. Станом на 06:00 неділі, 15 серпня, його пошуки тривали.

Хлопчик відстав від групи туристів під час підйому на гору Говерла

Рятувальники створили сім пошукових груп, які обстежували територію за визначеними зонам та секторами. Також наголошувалося, що опадів у цій місцевості не було, температура повітря становила приблизно +12 градусів.

На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області. Для проведення пошукових робіт було залучено 156 осіб та 19 одиниць техніки, три собаки, квадрокоптер, а саме:

ДСНС – 57 осіб, 2 собаки, 10 од. техніки (з них 1 квадрокоптер);

Нацполіція – 37 осіб, 4 од. техніки та 1 собака;

НГУ – 30 осіб та 2 од. техніки;

ЗСУ – 11 осіб;

волонтери – 13 осіб та 2 од. техніки;

працівники Карпатського національного природного парку – 8 осіб та 1 од. техніки.

Як відомо, Говерла є найвищою горою українських Карпат і найвищою точкою України. Її висота – 2061 метр над рівнем моря. Вона розташована в 17 кілометрах від кордону з Румунією. У цілому найвищою горою Карпат є Герлаховський Штит висотою 2655 метрів (територія Словаччини).

Читайте також  Помер 28-річний футболіст збірної України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело