В Україні вартість проїзду в громадському транспорті зросте на 50%

Ціни на квитки в громадському транспорті в Україні знову підвищать. Чергове подорожчання проїзду в міських маршрутках може сягнути 50%.

Перевізникам не вистачає доходу для підвищення заробітних плат персоналу, з цієї причини в містах України гряде нове підвищення вартості проїзду. Ціни на квитки піднімуть протягом найближчих шести місяців.

Як розповів директор консалтингової компанії “William Invest Expert” Віктор Медведь, збільшення вартості проїзду в громадському транспорті на 50% – це об’єктивний крок, який має під собою ринкові підстави.

Там, де квиток коштував 8 гривень, буде встановлена ціна – 12 гривень. Проїзд по 10 гривень подорожчає до 15 гривень. На зазначені цифри планується поступово вийти до лютого 2022 року.

Експерт вважає, що мінімальний мінімальний обсяг підвищення вартості проїзду в громадському транспорті може скласти 10%, але тоді перевізникам доведеться вирішувати питання роботи в умовах, коли темпи інфляції випереджають темпи зростання цін на квитки. Це може обернутися збитками для підприємств і зношеності транспортного складу.

Читайте також  Ніяких підвищення не буде! Які сюрпризи готують пенсіонерам? І це не все

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело