В Україні введуть нові правила індексації пенсій

Кабінет міністрів України розробив нові правила індексації пенсій для всіх громадян країни. Виплати будуть універсальними і регулярними.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що нові універсальні правила регулярної індексації пенсій будуть введені з 2022 року. Підвищення виплат стосуватиметься не окремих категорій населення, а всіх пенсіонерів.

“Ми побачили повне розуміння і підтримку запропонованих урядом законопроектів в сфері реформування прожиткового мінімуму, встановлення точної дати і однакових правил індексації для всіх пенсійних виплат, планів по впровадженню адресних допомог літнім людям, які не мають необхідного стажу для пенсії”, – пояснила глава Мінсоцполітики.

Кабмін також планує у 2022 році підвищити мінімальний рівень виплат для літніх людей, а також здійснити п’ять етапів збільшення пенсій.

Починаючи з 2022 року в Україні будуть введені додаткові виплати для пенсіонерів, які досягли віку 70 років. Паралельно уряд планує здійснити диференціацію соціальних гарантій для одержувачів пенсій на основі тривалості страхового стажу.

Читайте також  В Україні спростили процедуру оформлення ID-картки: що змінилося

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело