Після смерті мами ростила бабуся: дівчинку, яку суд присудив батькові, не віддали усім будинком (ВІДЕО)

Після смерті мами ростила бабуся: дівчинку, яку суд присудив батькові, не віддали усім будинкомІ(ВІДЕО)

Дівчинка влаштувала істерику, оскільки не хоче жити з татом.

У Кременчуці суд постановив віддати батькові малолітню дитину, яка три роки жила у бабусі після смерті мами. На захист дитини встали усі жителі багатоповерхівки, де вона мешкає.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Х* Кременчук.

У Кременчуці до багатоповерхівки на вулиці Мічуріна навідалися представники виконавчої служби та правоохоронних органів, щоб виконати рішення суду про вилучення дитини у бабусі і передання її батькові.

Користувачі у коментарях зазначають, що двоє дітей після смерті їхньої мами 3 роки жили у бабусі. Батько однієї дитини, який відбував покарання у в’язниці, вийшовши на свободу, вирішив через суд повернути собі доньку. Сама ж дівчинка, коли її почали забирати від бабусі, влаштувала справжню істерику, щоб її не віддавали батькові.

“Бабуся дуже добре стежить за дітьми. Завжди доглянуті і ввічливі”, – розповіла мешканка будинку Анна Маслова.

“Малим з бабусею добре, вона їх добре одягає, і стежить за ними”, – додає місцева жителька Катерина.

На подвір’ї багатоповерхівки, де стався інцидент, зібралися мешканці, працівники виконавчої служби, рідні дівчинки та її батько. Вони буквально грудьми кинулися захищати дитину.

У Крюківському відділ державної виконавчої служби у місті Кременчуці ТСН.ua розповіли, що 3 серпня отримали виконавче провадження про негайне відібрання малолітньої дитинина від бабусі до батька.

“Під час проведення виконавчих дій 4 серпня у порядку, передбаченому законодавством, бабусю дитини було ознайомлено з Постановою про відкриття виконавчого провадження. Остання повідомила, що не заперечує проти виконання рішення суду, якщо дитина самостійно погодиться піти до батька. 5 серпня відбулися примусові дії з виконання рішення суду, до яких були залучені представники органів опіки та правоохоронних органів. Повернути дитину до батька не вдалося, оскільки дитина категорично відмовляється йти до нього”, – розповів ТСН.ua Станіслав Титов – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області.

Читайте також  Вбивця 11-річної Даші Лук'яненко вийде на волю, українці лютують: все вирішить одна експертиза

Він акцентував увагу на тому, що державний виконавець не застосовує до дитини фізичні та психологічні засоби впливу. Виконання таких рішень грунтується на забезпеченні норм інших кодексів та Конвенцій про права дитини, які гарантують, що вона не розлучається з батьками чи опікунами, якщо не бажає, за винятком випадків, коли компетентні органи визначають, що це необхідно в інтересах дитини.

“Примусово дитину державний виконавець не візьме за руку і не поведе до батька, допоки вона сама не схоче. Можливо, під час виконання виконавчих дій буде залучено психолога, але насильно дитину відбирати не будуть, адже пріоритетним є захист прав дитини”, – запевнив ТСН.ua Станіслав Титов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело