Кабмін підвищив зарплати частині військових: хто і скільки отримає

Кабінет міністрів 14 липня ухвалив рішення підвищити зарплати військовослужбовцям розвідувальних органів. Мінімальний розмір премії підвищать з 10 до 30%, а надбавку за вислугу років на 3% за кожні 12 місяців.


Це випливає з опублікованого на сайті Кабміну. Які будуть оклади:

для військовослужбовців кадрового складу – 1,8 окладу;

для військовослужбовців, які не належать до кадрового складу, – 1,4.

В 2021-му на надбавки витратять 2,3 млрд грн. Так, військові кадрового складу будуть заробляти приблизно в 1,8 раза більше (без урахування підвищених премій), а ті, хто не є кадровими співробітниками, – в 1,4 раза.

Наприклад, наразі оклад офіцера складає 5 638 грн. За новими правилами, якщо це співробітник розвідувальних органів і не перебуває в кадровому складі, такий офіцер зможе отримувати оклад у 7 893 грн.

Зазначимо, також Кабінет міністрів запровадив щомісячну надбавку до пенсій для військових. В результаті близько 400 тис. осіб отримають надбавку до 2 тис. грн, а мінімальний розмір виплати складе 3854 грн.

Про це на засіданні уряду 14 липня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. “Ми ухвалюємо рішення про підвищення пенсій військовим. З ініціативи президента сьогодні це буде зроблено і сотні тисяч військових отримають додаткові пенсійні доплати. З 2017-го велика кількість військових пенсіонерів не отримувала індексацію. Кабмін вводить рішення про встановлення доплат”, – заявив прем’єр.

Читайте також  “Вони були у військовій формі і не викликали підозр”: Двоє чоловіків обманули і згвалтували неповнолітню, знімаючи все на камеру

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело