В Україну увірветься спека до +40 градусів

В Україні погода в середині липня може побити температурний рекорд. Повітря може прогрітися майже до +40 градусів у денний час.


Про це в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL розповіла керівниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко. “З 15 до 18 липня буде взагалі жах, вище +35 градусів. +37 градусів, а де +37, там і +39 градусів”, – уточнила вона.

За словами синоптикині, період спеки пов’язаний з антициклоном, центр якого розміщений над Росією. Він впливає на більшу частину території України.

Антициклон може зруйнуватися тільки до 20-21 липня. Тоді можна очікувати істотного спаду спеки. “Температура знизиться щонайменше градусів на 5. До +30 градусів”, – пообіцяла Адаменко. Але дощі в цей період малоймовірні, додала вона.

Водночас, як розповіла фахівчиня, через процеси глобального потепління на планеті сьогодні липневу спеку в Україні, що наближається до +40 градусів, уже навряд чи можна назвати відхиленням від норми. “Раніше норма була +35, зараз +40 градусів”, – зауважила вона.

Адаменко зазначила, що в разі тривалої спеки може постраждати урожай пізніх культур, зокрема кукурудзи, сої, соняшнику. Для рослин також несприятлива ситуація, коли денні температури повітря практично не відрізняються від нічних, уточнила синоптикиня.

Читайте також  Поліцейська в крові. На Рівненщині п`яний водій спричинив тілесні ушкодження патрульній (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело