1,9 мільйонів гривень: суд зобов’язав засуджених за вбивство Віталія Гнатишина виплатити компенсацію батькам (ФОТО)

1,9 мільйонів гривень: суд зобов’язав засуджених за вбивство Віталія Гнатишина виплатити компенсацію батькам (ФОТО)

Ця історія кілька років тому сколихнула усе місто. Біля одного з розважальних закладів міста було вбито молодого хлопця Віталія Шнатишина. Поліція тоді затримала двох підозрюваних у скоєнні злочину — 24-річного Сергія Терендеха та 25-річного Володимира Біляшевича. Обвинувачувані у вчинені злочину подавали апеляційну скаргу на рішення Тернопільського міськрайонного суду від 2 лютого 2021 року.

Про це повідомляє “Номер1”.
Суд першої інстанції частково задовільнив позов батьків щодо відшкодування моральної шкоди, завданої їм смертю сина, та стягнув із засуджених: Сергія Т. – по 700 тис. грн компенсації моральної шкоди кожному з батьків, та з Володимира Б. – по 250 тис. грн. Також засуджених зобов’язано відшкодувати батькам по 5 тис. грн витрат на професійну правничу допомогу.
Але у апеляційній скарзі обвинувачені у вчиненні злочину просили зменшити розмір моральної шкоди, мотивуючи це їх складним матеріальним становищем та немолодим віком своїх батьків.
А один із обвинувачених взагалі просив відмовити позивачам у задоволенні позовних вимог в повному обсязі. Він зазначив у заяві, щоне мав умислу заподіяти смерть Віталію, а тому його вини у смерті юнака немає.

Відповідно до вироку суду, в ніч на 30 червня 2018 року Сергій Т. та Володимир Б., перебуваючи поблизу нічного клубу «Алюр» у Тернополі, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням вогнепальної зброї, з хуліганських спонукань побили 20-річного Віталія Г. та двох його друзів. Внаслідок отриманою важкої травми юнак невдовзі помер у лікарні.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів, заслухавши доповідь судді, думку позивачів та їх адвоката, доводи представників відповідачів, перевіривши матеріали справи в межах поданих апеляційних скарг, дійшла висновку, що суд першої інстанції виніс законне та обґрунтоване рішення і підстав для його скасування немає.

Читайте також  Застрелили і викинули з авто: кривава розправа в стилі 90-х сколихнула Україну

Так, визначаючи розмір моральної шкоди, суд першої інстанції правильно врахував характер вчиненого кримінального правопорушення та ступінь вини кожного із відповідачів у спричинених тілесних ушкоджень сину позивачів. А саме, ініціатором та активним учасником в процесі скоєння злочину був Володимир Б.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело