У Франківську піднімуть ціни на проїзд, експерт назвав причини: замість 6 гривень 10

Стало відомо про те, що в Івано-Франківську піднімуть ціни на проїзд. Які виправдання цьому рішенню, і скільки доведеться віддавати з власної кишені.

Про причини подорожчання та нові тарифи розповів начальник управління транспорту та зв’язку міськради Андрій Гіглюк у коментарі “Суспільному”.

Нові тарифи з’являться вже з понеділка, 12 липня.

Вартість транспорту по карті “Галка” буде 6 гривень, замість 4, а ось оплата проїзду банківською картою або SMS-квитків тепер становитиме 8 гривень, замість 5.

Найбільше помітна різниця при оплаті проїзду в громадському транспорті готівкою. Якщо зараз місцеві платять 6 гривень, то, вже з Понеділка доведеться віддавати 10 гривень.

До слова, пільги залишаються, і представники цих категорій зможуть продовжувати пересуватися безкоштовно в комунальному транспорті, і з 10 до 16: 00 в приватному, і після обіду буде доступно лише три місця.

Основна причина подорожчання-витрати на пальне, заміна коліс, а також технічне обслуговування транспортного транспорту, яке постійно дорожчає.

Гіглюк зазначив, що вартість цих матеріалів “збільшилася на 15,2%, а то і 30%».

Більш того, заробітна плата з останнього підвищення цін на проїзд значно зросла, тому і було прийнято рішення підняти знову

Читайте також  Пільговикам даватимуть гроші на проїзд: Хто та скільки отримає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело