В Україні виникли проблеми з розмитненням «євроблях» з трьох країн

В Україні виникли проблеми з розмитненням авто на Єврономер з Чехії, Словаччини та Болгарії. Наша країна ще не отримала роз’яснення від цих держав, як потрібно знімати з обліку та оформляти договір купівлі-продаж машин.

Як пише UBR, на митниці немає єдиної процедури зняття авто з обліку з цих країн. «Митниця ще до кінця не розуміє, як буде проходити процедура зняття з обліку: з вивезенням або без нього, з транзитними номерами чи ні, з відмітками або ж без них, з довідками чи ні… Але євроблях саме цих реєстрацій – багато», – пояснив юрист Іван Казачук.

Відзначається, що Чехія та Словаччина не знімають з обліку машини на території своїх країн. А ввести в Україну авто з європейської реєстрацією дорого, адже тоді втрачається пільга для розмитнення.

«Тобто людям кажуть «розмитнюйтесь, але знімайтеся з обліку». Але, щоб знятися з обліку – потрібно вивезти. А якщо вивезеш – не підпадає під цей закон. Ось тому і чекаємо роз’яснень», – пояснив юрист.

У Болгарії ж реєстраційна база авто закрита, нею можуть користуватися тільки всередині країни. З’ясувати через неї, знятий автомобіль з обліку чи ні – неможливо. Коли авто ввозять як імпорт, то по транзитним номерами митнику видно, що з обліку вона знята. Але у випадку з болгарськими авто є труднощі.

Юрист додав, що можна направити запит від української митниці в Болгарію з метою отримання офіційної відповіді. Але відповідь може прийти через кілька місяців. А якщо авто вже знаходиться на митному оформленні, то до моменту отримання відповіді машині доведеться перебувати на митному терміналі.

Додамо, що зараз власники «евроблях» в Україні чекають тимчасовий порядок, який відповідно до закону №1402-ІХ повинен бути прописаний Кабінетом міністрів протягом місяця після його вступу в силу.

Читайте також  Через гoлод плaкав та кликав маму, а потім пoмeр: нові деталі жaхливoї cмeртi трирічного хлопчика (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело